Nordlys Arrangerar

Nordlys Event & Mässa

 

Sedan många år tillbaka har vi tagit emot uppdrag från olika museer, företag och privatpersoner för att arrangera olika event, marknader och mässor med viking som tema. Det har varit museer som velat ha en historisk marknad under kulturnatten, företag som velat ha vikingafighting på en tillställning med utländska samarbetspartners och mycket annat stort som smått.

Idag arrangerar vi bl.a. årligen "Go Viking", en vikingatida del av Medeltidsveckan på Gotland. Detta görs på uppdrag av Medeltidsveckan och området har vunnit pris för sitt utförande varje år.

Vi har också skapat en tatueringsmässa för traditionell, maskinfri tatuering som heter Ink& Needle. Den arrangeras för närvarande i samband med Medeltidsveckan, men vi planerar att utöka med en vinterversion i Stockholmsområdet.

Vill du ha hjälp med att arrangera ett event eller behöver konsulthjälp kring event och historisk turism, så tveka inte att höra av dig till oss.

Tone & Elias

En man ses frammifrån. hans ansikte ljusas upp i gult ljus och han ser ned. En annan man med blå plasthandskar tatuerar honom på höger skulder. Hans skulder badas i vitt ljus från tatuerarens pannlampa. Runt om dom är det mörkt.

Tatuering 5000 år av tradition i Europa

Ink & needle Scandinavian traditional tatoo convention

Mödosamt för hand placeras varje prick nästan helt ljudlöst. Känslan av att vara historien nära har aldrig varit starkare. Elden sprakar några meter bort och man kan nästan höra sorlet av forntida krigare.

Ink & Needle på FB